2021-12-19 10:16:44• hírek • Bede Emőke

Közös munka eredményeként hiánypótló segédanyag született a Kölcseyben

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium romántanárai nemrégiben összefogtak, és munkájuk eredményeként megszületett egy kiadvány, mely a magyar tagozaton tanuló nyolcadik osztályosok román vizsgára való felkészülését hivatott megkönnyíteni.

Amint azt dr. Maier Arnold, a főgimnázium pedagógusa kifejtette, nap mint nap szembesülniük kellett azzal, hogy a tankönyvpiacon nincsenek olyan felkészítő könyvek, melyek kifejezetten a magyar diákokat célozzák meg, ezért a kölcseys romántanárok elhatározták, hogy pótolják e hiányt és megalkotják saját feladatgyűjteményüket. Mivel azonban a Maier által ismertetett probléma nem csak a szatmári tanintézményt érinti, hanem szinte minden olyan iskolát, ahol magyar tagozaton is folyik oktatás, ezért arra a döntésre jutottak, hogy a két hónapnyi kemény munka eredményeként megszületett, harminc tesztet tartalmazó kiadványt a Corvin kiadóval együttműködve szélesebb körben is elérhetővé teszik.


A nyolcadik osztályos diákok számára készült, felkészítő teszteket tartalmazó gyűjtemény összeállításában az iskola minden romántanára, azaz Anderco Daniela, Ballos Camelia, Bozga Anda, Bumb Viorica, Luca Laura és Maier Arnold is részt vett. Mindannyian azért dolgoztak, hogy a magyar tagozaton tanuló diákoknak egy olyan segédanyag álljon rendelkezésére, mellyel a korábbinál könnyebben, a megváltozott tantervhez igazodva készülhetnek fel a román vizsgára.


Az új, kifejezetten nemzeti kisebbségeknek összeállított tantervvel kapcsolatban Maier Arnold azt is elárulta, hogy hamarosan már nem csak az általános iskolák magyar tagozatain alkalmazhatják az új, elsősorban a kommunikációs képességekre fókuszáló tananyagot, hanem a középiskolában is, hiszen már gőzerővel zajlik a középiskolai tanterv megreformálása, melyben felsőoktatási szakemberek és magyar gyerekeknek románt oktató pedagógusok, köztük Maier Arnold és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanára, Kaitar Roxana is részt vesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: